Concentració resposta a l’agressió a un menor a Cant Batlló

La concentració va ser convocada el dia de Reis, pel col·lectiu de persones psiquiatritzades i neurodivergents de Barcelona, INSANIA, en resposta a l’agressió a un menor per part d’un grup també de menors, al barri de Can Batlló, al districte de Sants-Montjuïc. També han volgut denunciar la violència expressada contra la diferència, i el discurs que aprofita sempre aquestes situacions per a anar en contra de les persones migrants.

A aquesta concentració han acudit representants d’INSANIA, persones amb diversitat funcional i neurodivergentes, i d’altres col·lectius. També el menor agredit i membres de la família i del seu entorn. Alguns membres d’aquest entorn familiar han mostrat la seva disconformitat amb la reivindicació antiracista, en considerar que havia de tractar-se l’agressió en exclusiva. Les convocants han defensat la necessitat de tractar totes les qüestions, tenint en compte les més que nombroses reaccions de caràcter racista en les xarxes socials.

Hi va haver moments de tensió durant la lectura del comunicat d’INSANIA. L’entorn pròxim a la família i les persones que els acompanyaven han proferit crits i insults contra les persones que estaven llegint el comunicat. Els assistents han respost amb proclames antifeixistes.

Per a evitar enfrontaments, finalment, les convocants han decidit traslladar l’acte a uns cent metres del lloc inicial i tornar a llegir el manifest perquè pogués ser escoltat adequadament.

Agredir a una persona incapaç de defensar-se, amb la violència que mostres les imatges del vídeo difós, és una agressió feixista, i no té justificació. Dit això, és un error creure que una agressió com aquesta pot justificar cap discurs ni actituds racistes i xenòfobes. En aquest cas, les intervencions en les xarxes socials es fa basant-se en el fet que en el vídeo es veuen persones racializades, donant per fet que no són catalanes de ple dret.

Les fotos de la concentració

Una familia denuncia la violència, el racisme i la xenofòbia.
Veïnes i veïns assistents a l’acte.
Acompanyants del menor agredit qüestionen el format de l’acte.
Els acompanyants del menor explicant a la premsa la seva versió on s’explicita la presència de menors “estrangers” en l’agressió.
La policia parla amb el pare i el menor.
Un acompanyant del menor pregunten on estava la policia el dia de l’agressió.
Asistents a l’acte.
Comença l’acte i s’escolten alguns exabruptes de fons.
Lectura del manifest d’INSANIA.
Una persona de l’entorn del menor s’encara les parlamentàries de l’acte d’INSANIA.
Públic assistent a l’acte de *INSANIA respon als comentaris desagradables.
Un de les convocants presa la paraula i s’enfronta a l’intent de boicot.
Es van fer proclames antifeixistes.
L’acte va canviar d’ubicació per a evitar enfrontaments.
Marikarmen Free i un jove assistent.

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

top
×