Consell de ministres

El passat 21 de desembre se celebrà a Barcelona un consell de ministres, del govern espanyol. Per tal de demostrar la voluntat descentraloitzadora, el govern de Pedro Sánchez es va reunir a la Llotja de Mar, a Barcelona.
A tot Catalunya s’organitzaren mobilitzacions de protesta i talls de carreteres. A Barcelona, a banda dels talls a algunes vies urbanes, com el Cinturó del Litoral, els CDR organitzaren tres col·lumnes que s’aproximaren a la Llotja de Mar, tot el que els hi va ser possible. Durant el dia, hi van haver algunes càrregurs dels Mossos, amb el resultat d’alguns ferits entre policies i manifestants.
Òmnium Cultural va celebrar un acte just al costat de la Llotja que volia ser una consell de ministres alternatiu i que va fer de “mur de contenció” dels manifestants més radicals.
Per la tarda, a les 18 hores, la plataforma “tombem el règim”, integrada per ANC, Òmnium, Arran, CUP, Endavant, Lluita internacionalista, JERC, CDR, Universitats per la República, havia convocat una manifestació pel Passeig de Gràcia, de Barcelona. Va aplegar més de 40.000 persones.

Per tal de protegir els voltants de la seu del consell de ministres, es va fer un amplíssim desplegament policial. Els voltants de la llotja de Mar quedaren completament inaccessibles per a la ciutadania, custodiats per més de 9.000 policies dels tres cossos policials implicats, Mossos, Policía Nacional i Guardia Civil. Per interessos polítics, tothom vol fer protagonistes aquests cossos policials. Existeix el risc que la ultradreta acabi per ser qui s’apropiï de la defensa d’aquests funcionaris.

A les col·lumnes dels CDR si van poder veure encaputxades i encaputxats portant un buff com a peça de roba distintiva. Es busca amagar la identitat per evitar les identificacions del Mossos. Cal entendre també l’estètica de la caputxa, el buff i les ulleres de sol com una forma d’identificar-se i mostrar que es forma part del grup. La majoria d’usuàries i usuaris eren molt joves, alguns menors d’edat. A una banda i altra de les tanques, manifestatns i policies, massa gent s’amaga rere un buff, la peça de moda i símbol de la Llei Mordaça. La qüestió és que serveix per a il·lustrar el fals relat de violència independentista de la premsa coneguda com La Caverna i dóna arguments a la porra i l’escopeta a alguns dels antiavalots.

Durant les mobilitzacions del 21D, la premsa va ser increpada. Els concentrats van cridar “premsa espanyola manipuladora”. La distorsió sensacionalista en les cròniques i opinions realitzades en alguns programes posen en risc la integritat dels periodistes que trepitgen el terreny.

Preparatius del “consell popular de ministres”
Concentrats a l’acte d’Òmnium
Els voltants del Born s’ompliren de manifestants
Desplegament dels Mossos en un carrer proper a la Llotja del Mar
Antiavalots custodiant les tanques de contenció
Manifestants aturats per les tanques d’un control policial a l’edifici de Correus
Elicòpter de la Guardia Civil
Manifestants amb la cara tapada
Els integrants de la col·lumna del CDR arriben a les tanques de Via Laietana
Concentració de manifestants
L’equip d’Atresmedia a l’acte del “consell popular de ministres”
Blanca Basiano, de l’equip d’Atresmedia, plorant al ser increpada
Asistents al acte d’Òmnium xiulen la premsa que retransmet des d’un hotel
Reporter d’Intereconomia increpat a Via Laietana
Presentació de la plataforma “tombem el règim” el 19/12/2018
Assistents a la manifestació amb uns turistes xinesos
Capçalera de la manifestació de la plataforma “tombem el règim”
Assistent a la manifestació de la plataforma “tombem el règim”
Marta Torrecillas i Roger Español llegint el manifest de la plataforma
Elisenda Paluzie presidenta de l’ANC

 Si voleu veure totes les fotos del reportatge, aneu a aquest enllaç:  https://peremontielphotos.com/?gallery=consell-de-ministres-a-barcelona

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

top
×