El que no es va veure del sopar del rei al MWC

Els Comitès de Defensa de la República (CDR) locals, comitès autònoms i assemblearis que ciutadans i ciutadanes anònims han constituït per defensar la República Catalana, van convocar protestes a Barcelona pel diumenge a la tarda, 26/02/2018, per l’assistència del rei d’Espanya, Felip VI, al sopar de benvinguda del Mobile World Congress (MWC). La protesta es va desenvolupar a la plaça Urquinaona, l’avinguda de la Catedral i a les voltants del Palau de la Música, on se celebrà l’acte. Els assistents a la protesta pacífica van portar estris per fer soroll i xivarri. El lema de la convocatòria fou “O sopa tothom o no sopa ningú”.
D’altra banda, simpatitzants del que s’anomena Tabàrnia que volen la independència de Catalunya, territori imaginari que inclou els pobles de Barcelona i Tarragona on és majoritari l’unionisme, van organitzar un acte de suport a la monarquia, precisament, a la Plaça Catalunya.
Els republicans volien acostar-se el més possible al Palau, per poder fer molt evident el seu malestar amb el monarca i el seu posicionament respecte a l’1 d’octubre. Això no va ser possible, ja que els Mossos d’Esquadra, la policia catalana, van blindar els voltants tallant totalment l’accés a banda i banda de la Via Laietana i dels carrerons interiors, propers al Palau.
La policia va fer algunes càrregues que van causar uns quants ferits, per fer fora els concentrats. Els tabernesos van tractar d’apropar-se al Palau i van topar amb el desplegament policial i amb els republicans que protestaven, des de ja feia una bona estona. Van haver-hi moments de molta tensió. Lamentablement, la policia va preferir prioritzar la seguretat del monarca, mantenint el blindatge de la Via Laietana, sense interposar-se entre els d’un bàndol i l’altre i vetllar per la seguretat de la ciutadania, pensi com pensi.

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

top
×