El racisme ens tanca

Les reivindicacions d’immigrats i refugiats arriben al Poblenou. Igual que s’ha fer a l’antiga Escola Massana de Barcelona i per tal de demanar una llei d’estrangeria més flexible i denunciar el racisme, unes 15 persones s’han tancat a l’església del Sagrat Cor, al carrer Pere IV, la majoria pakistaneses i marroquines.

Va fer de portaveu Enrique Mosquera, conegut activista de “Papeles para Todos y Todas” que va ser qui va explicar les reivindicacions adreçades a totes les administracions:
La llei d’estrangeria és massa restrictiva en quant a requisits per obtenir un permís de residència i demanen que no sigui necessari un contracte laboral per obtenir-la. Posen de relleu dificultat que suposa passar l’examen que es requereix per accedir a la nacionalitat.

Pel que fa a la sanitat, el PP i Ciudadanos són partidaris de què aquesta no sigui universal, excloent a les persones en situació irregular. Els immigrants i refugiats volen que es reverteixi la llei.

També demanen que no es retiri la custòdia dels fills a les mares i pares en situació irregular i que es posin més facilitats al reagrupament familiar.

Altres aspectes de la reivindicació són que sigui possible l’empadronament sense domicili encara que no es tinguin contracte laboral i que es despenalitzi la venda ambulant.

Algunes de les entitats que donen suport a la tancada al Poblenou són l’Associació de Veïns del Poblenou, Apropem-nos, Poblenou Refugi, i la Taula Eix Pere IV.

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

top
×