Els CDR passen comptes amb CCOO

Aquest dijous, 21 de febrer de 2019, la intersindical CSC havia convocat una vaga general en defensa dels drets fonamentals de les treballadores i treballadors de Catalunya. En un context de retallada de llibertats i en plena celebració del macrojudici contra el dret a l’autodeterminació i el govern de la Generalitat que va proclamar la República, el 27 d’octubre de 2017.

Portaveu de Sindicalistes per la independència de la República Catalana (CCOO)
Maria Sirvent (CUP) denunciant les càrregues policials fetes a primera hora
Desplegament dels Mossos prop la concentració

Els CDR havien preparat accions a tot el territori català i a la capital, Barcelona. A les 11 del matí, una columna sortia de la plaça Urquinaona en direcció a la plaça Universitat, a fi de trobar-se a les dotze del migdia, amb la resta de concentrades i concentrats que provenien de la manifestació d’estudiants per la República i l’ANC, Òmnium i sindicats com la mateixa CSC o la CGT.

Pancarta del CDR Catalunya a Plaça Urquinaona (Barcelona)
Equip de La Sexta retransmetent l’inici de la columna dels CDR

La columna va sortir direcció mar per la Via Laitena, ja que la idea era fer un volt i arribar a plaça Universitat des de les Rambles, tot passant per plaça Sant Jaume.

La columna davant la Comissaria de la Policia Nacional
Capçalera de la manifestació

La manifestació va transcórrer pacíficament entre acció i acció de protesta, davant la seu de Foment del Treball i després davant la seu de CCOO de Catalunya.

“No ens doblegaran!!!”
Les i els manifestants van fer ús de bengales per fer-se més visibles
Acció reivindicativa a la porta de la seu de Foment del Treball

El sindicat va ser objecte de les ires dels CDR amb profusió de llançament d’ous i pintura – amb no massa punteria en algunes ocasions -, així com de pintades que denunciaven la manca de sensibilitat de CCOO amb la vaga general. La confederació sindical espanyola, amb representació i seu a Via Laitana no ha secundat la vaga, encara que algunes i alguns sindicalistes sí que ho han fet a títol individual.

Una de les portes de la seu de CCOO impactada pels ous dels manifestants
“Eskirols, venuts, sindicat de la patronal”
Un vigilant tancant la porta principal de la seu de CCOO
Un manifestant amb l’impacte d’un ou al cap ha escrit “sindicat de merda”
Manifestants en acció a punt de ser immortalitzats

Alguna cosa està canviant al panorama sindical català, quan els que lideren la defensa dels drets i les llibertats ja no són els sindicats anomenats majoritaris i CCOO rep la fúria i els ous dels vaguistes de la mateixa manera que uns moments abans ho feia la seu de la patronal conservadora catalana, Foment del Treball.

Manifestants molt joves observant l’acció reivindicativa 
“Foc al capital”

Finalment, la columna es desplaça cap a Les Rambles, passant per plaça Sant Jaume i conclou arribant a plaça Universitat on estan concentrades i concentrats els estudiants i altres entitats que organitzen un acte reivindicatiu.

Sindicalistes de CSC travessen la plaça Sant Jaume
Capçalera Rambles amunt
Estelades arribant a plaça Universitat

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

top
×