Uranistes

Karl Heinrich Ulrichs (1825-1895), jurista i escriptor alemany, pioner de la sexologia, va crear la primera revista per a gais: Uranus, així la va anomenar, va tenir una curta vida i només se’n va editar el primer número. Ulrichs fou el pioner de l’activisme gai dels temps moderns.
El Dia de l’Orgull GaiGay Pride se celebra cada 28 de juny o al dissabte anterior o posterior aquesta data, si no hi ha coincidència. Aquesta celebració és remunta al 28 de juny de 1969, quan es van produir els disturbis de Stonewall (Nova York). La policia realitzava batudes de forma habitual en aquest local d’ambient gai. El públic del mateix i persones que s’hi va afegir es van revelar aquell 28 de juny, cansades dels abusos policials. Els disturbis i enfrontaments van durar uns quants dies i van marcar l’inici de la lluita pels drets de les persones homosexuals.
A Barcelona, com en altres ciutats, el moviment LGTBI organitza activitats que omplen els carrers i que són compartides per una part important de la ciutadania. Per exemple, un parell de setmanes abans del Dia de l’Orgull se celebrà el Vermut Trans al barri de l’Eixample. Vaig aprofitar aquest esdeveniment per a fer unes fotos que acompanyen a les de la carrera de tacons i el concurs de drags queens celebrats a l’Avinguda Maria Cristina de Montjuïc, el divendres 28/06/2019 i a la gran manifestació a l’Avinguda del Paral·lel, dissabte 29/06/2019.
L’agenda social va ser present a aquesta edició i es va dedicar a les famílies. El lema de la campanya de conscienciació respecte a la igualtat de drets de les famílies LGTBI fou #WeAreFamily. Amb aquest lema, Pride Barcelona, vol reivindicar la diversitat de models familiars.

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

top
×