Projecte El Vinyer

L’any 2017, vaig realitzar una col·laboració amb Girafa Studio que, entre d’altres coses, es dedica a la comunicació gràfica en diferents suports. Amés de la foto de producte, es tractava de fer un reportatge fotogràfic documental de El Vinyer. En aquest reportatge es fonamentaria Girafa per a les imatges de localitzacions, retrats i esdeveniments, per a la web que estaven preparant per a aquest celler, així com per a complementar la comunicació gràfica en suport de paper.

A Fígols (Pallars Jussà-Catalunya), recuperades per la família Carmona Bardella l’any 2002, hi ha plantades les vinyes d’El Vinyer, on els veïns d’aquesta població havien cultivat secularment la vinya, en un terreny de sediments i canvis litològics amb presència de nombrosos fòssils. 100 milions d’anys d’història de l’últim mar de la Conca (la subcomarca on es troben aquestes vinyes).

Una de les filles, l’etnòloga Eva Carmona, decidí iniciar el seu propi projecte com sempre havia volgut: Els vins d’El Vinyer transmeten la cultura i l’entorn pallaresos, passant per la geologia i la parla d’aquelles contrades, pròximes a Tremp.

Conceptualment, és el que tracta de recollir el reportatge, donant èmfasi a tots aquests aspectes, familiars, geogràfics, geològics, culturals, de projecte personal.

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

top
×