Protesta per la detenció de setze persones feta per la policia espanyola

El passat 16 de gener de 2019, la Policia Nacional va detenir setze persones a la demarcació de Girona. Sels acusava de liderar desordres públics durant l’ocupació de les vies de l’AVE a Girona ciutat, durant l’1 d’octubre de 2018. Entre les detingudes hi havia els alcaldes de la CUP Dani Cornellà (Celrà) i Ignasi Sabater (Verges).
Al cap de poques hores, van sortir de les dependències policials, a l’espera de la citació del jutge.
La indignació entre les entitats i partits republicans va ser majúscula i es considerà un intent d’intimidació del moviment, de cara a l’inici del macrojudici per l’1 d’octubre de 2017.

Es van convocar al llarg del dia i a la nit, concentracions a diferents viles i ciutats catalanes. A Barcelona, l’ANC i els CDR ho van fer a la comissaria de la Via Laietana.

Concentració davant la comissaria de Via laietana
Manifestant amb una bandera republicana espanyola
Concentrades amb iconografia dels CDR i l’Assemblea

Els Mossos van protegir la comissaria de la Policia Nacional amb tanques i alguns efectius de la ARRO. Aquest cop, la Policia Nacional va ser molt poc visible. Es van proferir crits en contra de la policia espanyola, els Mossos i la Guàrdia Urbana, en aquest últim cas per la mort de la gossa Sota. No hi va haver cap incident.

Pancarta dels CDR davant les tanques de la comissaria
Furgoneta de la policia catalana.

Les fotògrafes i fotògrafs de premsa van fer una acció de protesta per la detenció d’un company acusat de desordres, quan el que estava fent era cobrir l’acció de les concentrades i concentrats a les vies de l’AVE.
Una estona després, les concentrades i concentrats es van mobilitzar per la Via Laietana, en direcció al Passeig Colom.

Fotògrafs realitzant l’acció de protesta
Un Sanitari per la República a la capçalera de la manifestació
La capçalera avançant per Via Laietana

La manifestació va arribar a l’Estació de França on es va fer un acte reivindicatiu i solidari amb les persones detingudes. Algunes i alguns manifestants van ocupar les vies durant uns breus minuts. La circulació de no es va veure afectada, ja que l’últim tren del dia ja havia sortit.

La capçalera entra al vestíbul de l’estació
Ocupació de les vies
La concentració es disol

Si voleu veure totes les fotos del reportatge, aneu a aquest enllaç: https://peremontielphotos.com/?gallery=protesta-per-les-detencions-de-la-policia-nacional

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

top
×