Treball sexual i criminalirtzació migrant

Activistes organitzen en una llibreria feminista una xerrada sobre la criminalització de les persones migrades en el context del treball sexual a Espanya.

Divendres passat, 10/05/2019, es va celebrar en la llibreria La Caníbal, C/ Nàpols, 314, BCN, la conferencia “Treball sexual, la criminalització de les putes migrades”, a càrrec de l’activista i artista Linda Porn i organitzada i presentada per Kali Sudhra, una persona que es defineix com qeer i performer.
Davant un públic majoritàriament jove, Linda, va posar llum sobre la realitat descarnada situació de les treballadores sexuals migrants a la Unió Europea.

Va parlar sobre la Llei d’Estrangeria d’Espanya i el blindatge fronterer que impedeix a aquestes treballadores, i a moltes altres dones, poder emprendre un projecte migratori propi i autònom, obligant-les a seguir les sendes marcades pel tràfic i les màfies que s’aprofiten de la situació generada per la pròpia llei. Segons va explicar Linda, la por a l’expulsió frena les denúncies d’explotadors i agressors i el fet de no fer-ho quan són detingudes, les condemna a l’internament en els CIE. En aquest cas, poden ser expulsades per situació irregular i patir la retirada la custòdia de les seves filles i fills.

Va dibuixar una societat occidental usuària dels serveis sexuals que pretén “salvar” des de la caritat cristiana a totes les treballadores sexuals que no responen a l’estàndard de dona blanca europea i que realment no vol millorar les seves condicions laborals i de vida.

Respecte a l’abolicionisme, el moviment que, des d’un feminisme il·lustrat preconitza abolir la prostitució i prohibir-la, Linda, diu que no defensa els drets de les treballadores i que no compta amb la seva opinió. Creu que l’abolicionisme no tracta d’abolir si no de prohibir, en un moment en què s’exigeixen drets socials per al treball sexual perquè és un instrument del sistema capitalista i patriarcal.

Precisament, aquests dies de campanya electoral municipal, sembla que segueixen sense tenir-se en compte les reivindicacions de les treballadores sexuals tal com les explica Linda Porn, almenys per part d’Elsa Artadi, JuntsXCat, i Jaume Collboni, PSC, que s’han posicionat com a abolicionistes.


Sorry, the comment form is closed at this time.

top
×