Chantal rebel

Documental: Chantal rebel

Repartiment Chantal Minguet
Idea, fotografia i edició Pere Montiel
So Georgina Montiel i Pere Montiel
Música  “Ciutat Anti Persones”, Mateólika y los Eme de Mear / “Fábula Con A”, Mateólika / “Bolero”, Pedro Ruizpérez
Agraïments Clínica Dental – Fundació Angelina Macià de Borrell / Lagarder Danciu / Okupa Casa Cádiz
Lloc i data de producció Barcelona, 2021

Sinopsis

A finals del 2018, vaig llegir alguna cosa a la premsa sobre una iniciativa d’unes persones sense sostre consistent en l’okupació d’una antiga seu d’una casa regional andalusa, la Casa de Cádiz, al barri de la Sagrada Família, a Barcelona. M’hi vaig apropar, per tal de conèixer de primera mà de què es tractava. Era un projecte autogestionat per les mateixes persones que l’integraven i em va semblar força interessant.

Un cop vaig establir una relació amb les persones que vivien a l’immoble okupat hi vaig iniciar un projecte fotogràfic. Mentre desenvolupava aquest projecte, vaig conèixer la Chantal, cap al març de 2019. Ella feia unes setmanes que havia entrar a formar part del col·lectiu. Com d’altres persones d’Okupa Casa Cádiz, venia de viure al carrer. Poder tenir llit i sostre en un entorn saludable i organitzat, li suposava una oportunitat de canviar la seva vida. Amb els mesos, la Chantal es va anant obrint i agafant alguna responsabilitat dins l’organització de la casa.

Li vaig proposar de fer un documental sobre la seva experiència vital. A partir d’una entrevista, la Chantal, tenia quaranta-nou anys el 2021, ens explica la seva vida.

La Chantal va néixer a Barcelona i és filla de mare soltera. La seva infància ha estat molt “moguda”, com ella mateixa descriu, vivint en diferents ciutats. Durant la seva adolescència, va començar a tenir relacions amb el germà de sa mare i va tenir la seva primera filla als 17 anys i després un fill. Amb els anys, va deixar aquest home i inicià una convivència amb una dona. En fer un alcoholisme, la seva vida es va anant complicant, passant inclús uns anys a la presó, testimoni que es recull al documental a partir d’unes imatges d’un reportatge televisiu que li van fer a Wad-Ras, la presó de dones de Barcelona. La vida de la Chantal és una vida dura, molt dura. Una suma d’episodis impactant per si mateixos. Cosa que contrasta amb la seva cordialitat i empatia. És una persona tremendament eloqüent i molt expressiva. En aquest documental relata aquesta vida tan complicada, des d’aquesta empatia i eloqüència.

Galeria de fotos:

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

top
×