De(s)generadas: Art i militància performativa

abril 11, 2024 / Cultura /
El projecte DE(S)GENERADAS 70 AÑOS DE MEMORIA VIVA DEL TRANSFORMISMO és un espectacle de varietats que combina el transformisme clàssic, el travestisme i el drag. Un espectacle creat per l'Ateneu del Raval i Dragisburning, amb la direcció artística de Rubén Antón i la col·laboració de Raval Cuir i Teatre Arnau Itinerant. Al De(S)genreradas, en un parell d'hores, l'espectadora pot fer un curs accelerat sobre com desafiar les normes de la identitat, en llibertat i des d'un escenari. Un espectacle de color, fantasia i militància al voltant de la preformativitat artística de l'expressió del gènere.

Learn More

Suport Mutu

març 21, 2023 / Activisme /
El suport mutu és un concepte formulat per l’escriptor anarcocomunista rus Piotr Kropotkin, cap a finals del segle XIX. Davant la selecció natural i la supervivència dels més aptes del darwinisme, Kropotkin defensava que la cooperació i l’ajuda mútua són igual d’importants per a l’evolució d’una espècie.

Learn More

Gilda Love

febrer 26, 2023 / Cultura /
A finals de 2021, vaig demanar de poder fotografiar l'espectacle "DE(S)GENERADAS, El show: 70 años de memoria viva del transformismo", al seu director artístic Ruben Antón. Es tractava d'un cicle de shows intergeneracionals molt originals amb el millor del transformisme i del drag de Barcelona. Era un espectacle creat per l’Ateneu del Raval i Dragisburning que es representava al mateix Ateneu del Raval (carrer de la Reina Amàlia, 3, 08001 Barcelona). El show girava entorn de l'artista del transformisme, Gilda Love, "la cachonda de Cádiz", una icona de la Barcelona Canalla. A l'estiu de 2022 l'espectacle es va portar a El Molino, l'històric local del Paral·lel barceloní, dins el Festival Molinex (Festival Grec).

Learn More

Sandra: Força, equilibri, valor i seny

gener 18, 2023 / Video /
Vaig conèixer la Sandra Vilaseca el 2019, en un seminari que ella mateixa va impartir a l’AAVV del Poblenou. Uns dies després li vaig proposar de fer unes fotos i una entrevista en vídeo. Per acabar de complementar el projecte la vaig acompanyar a algunes jornades castelleres on participava la seva colla i a algun acte més relacionat amb el moviment LGTBIQ+. En néixer, a la Sandra li va ser assignat el sexe “home”. Cap als dotze anys, va sentir que el seu cos no era el que li corresponia i que la seva expressió de gènere començava a ser la de dona. Uns anys després, a l'inici de l'adolescència, es va començar a definir com a tal. Malgrat tot, el trànsit l’inicià unes dècades després.

Learn More

L’Albert de les egües

febrer 18, 2022 / Ramaderia /
L’Albert, amés d’un amic, és un ramader del Pallars Jussà que es dedica a la cria de poltres de Cavall Pirinenc Català. En alguna ocasió i gràcies a la seva gentilesa, he tingut l’oportunitat de fer una visita als ramat d’egües i compartir amb ell. Veure aquests esplèndids animals gaudir de les pastures en plena llibertat és tota una experiència. En diferents moments, entre el 2016 i el 2019, , vaig fer les fotos que acompanyen aquest reportatge documental. Són imatges de l’estada de les egües a la muntanya de Manyanet (Pallars Jussà), de la participació dels cavalls de l’Albert al Concurs Comarcal de Cavall Pirinenc Català que se celebra cada tardor a La Pobleta de Bellveí i de la transhumància del ramat fins La Plana de Sensui, cap a finals de l’hivern.

Learn More

Lena Moon, model

desembre 01, 2021 / Cultura /
Les sessions TFCD, Time for CD (de quan les fotos d'una sessió es lliuraven en un CD) posen en contacte models, maquilladores i maquilladors, estilistes i fotògrafs que intercanvien el seu temps i treball en un projecte per ampliar el seu dossier. Investigant aquest món de la fotografia de retrat vaig descobrir una model que al seu book, a les xarxes tenia alguns treballs de tipus eròtic i de moda. Amés, era una persona amb diversitat funcional que mostrava el seu cos amb naturalitat. En el seu treball, posava en valor que les persones amb diversitat funcional tenen sexualitat i que es poden mostrar atractives. Lena Moon, aquest és el seu nom artístic, havia descobert en el modelatge un mitjà per fer un canvi vital, experimentant allò que se sent mostrant el cos i jugant amb el desig. Li vaig proposar de fer un projecte fotogràfic que no només posés en primer pla el cos de les persona amb diversitat funcional, sinó també relatar la seva existència com a persona singular.

Learn More

Chantal rebel

maig 12, 2021 / Video /

Documental: Chantal rebel

Repartiment Chantal Minguet Idea, fotografia i edició Pere Montiel So Georgina Montiel i Pere Montiel Música  "Ciutat Anti Persones", Mateólika y los Eme de Mear / "Fábula Con A", Mateólika / "Bolero", Pedro Ruizpérez Agraïments Clínica Dental - Fundació Angelina Macià de Borrell / Lagarder Danciu / Okupa Casa Cádiz Lloc i data de producció Barcelona, 2021 Sinopsis A finals del 2018, vaig llegir alguna cosa a la premsa sobre una iniciativa d'unes persones sense sostre consistent en l'okupació d'una antiga seu d'una casa regional andalusa, la Casa de Cádiz, al barri de la Sagrada Família, a Barcelona. M'hi vaig apropar, per tal de conèixer de primera mà de què es tractava. Era un projecte autogestionat per les mateixes persones que l'integraven i em va semblar força interessant. Un...

Learn More

El “Procés” unionista

gener 28, 2021 / Política /
Des de finals de setembre i durant el mes d'octubre de 2017, com a resposta a l'activisme independentista, durant les setmanes anteriors i posteriors al referèndum i a la proclamació de la república catalana, l'unionisme espanyol va fer un seguit de manifestacions. Fins aleshores, només l'independentisme aconseguia mobilitzar a centenars de milers de persones. Durant aquest període, catalans unionistes i gent arribada d'arreu del territori espanyol van concórrer a les manifestacions més multitudinàries d'aquest signe, fetes mai a Catalunya.

Learn More

Borrella

octubre 26, 2020 / Video /
Aquest és un projecte documental audiovisual i fotogràfic basat en la figura de Josefina Farré, una veïna de noranta-sis anys, molt coneguda i estimada a Salàs de Pallars (Pallars Jussà). No es vol fer un repàs històric, sinó que explicat per ella mateixa, és un relat personal. La mateixa visió del que va ser el seu rol dins la família, la comunicació amb les veïnes i veïns, l'amor o la feina i qui és ella mateixa com a figura icònica al poble. La Josefina es veu limitada per la manca de mobilitat. Això ha donat lloc a què la seva quotidianitat es desenvolupi en tres àmbits molt definits: L'interior - el de la casa i els records-, l'exterior de la mateixa casa -el del carrer i la gent - i l'oníric - l'Argentina, el pare i l'amor -.

Learn More

Entre Parèntesis

juny 03, 2020 / Video /
Des de finals de 2019, el virus COVID-19 s'estava propagant per tot el mon. Quan fou evident que Catalunya patiria un drama sanitari, El 13 de març de 2020, el govern de la Generalitat va decretar el confinament. Al dia següent, el president espanyol, Pedro Sánchez Castejón, va decretar l'estat d'alarma a tot el territori de l'estat. A principis d'abril, els hospitals estaven desbordades de malalts contagiats pel virus. S'havien habilitat hospitals de campanya, i reconvertit pavellons esportius i firals. La població vivia tancada tot el dia a les seves llars i només podien sortir al carrer la ciutadania que treballava en llocs estratègics relacionats amb els serveis bàsics i essencials. Aquest és un relat del confinament de vàries persones amb vincles familiars diversos que reflexionen sobre la seva vida, el virus i el que creuen que serà el futur més proper.

Learn More

Uranistes

juliol 30, 2019 / Activisme /
A Barcelona, com en altres ciutats, el moviment LGTBI organitza activitats que omplen els carrers i que s'on compartides per una part important de la ciutadania. Per exemple, un parell de setmanes abans del Dia de l'Orgull se celebrà el Vermut Trans al barri de l'Eixample. Vaig aprofitar aquest esdeveniment per a fer unes fotos que acompanyen a les de la carrera de tacons i el concurs de drags queens celebrats a l'Avinguda Maria Cristina de Montjuïc, el divendres 28/06/2019 i a la gran manifestació a l'Avinguda del Paral·lel, dissabte 29/06/2019.

Learn More

Les Saintes Maries de la Mer

juny 03, 2019 / Cultura /
El poble de Saintes Maries de la Mer, està situat en el delta que formen el riu petit Rhône i el Rhône, en un territori conegut com La Camarga, a la Provença francesa. Cada 24 i 25 de maig se celebren unes conegudes peregrinacions amb la participació de gitanos vinguts de tota Europa. El 24 els gitanos porten la imatge de Sara fins a la platja escenificant l'espera i benvinguda d'aquesta a les Santes Maries. Aquesta processó data del 1935, quan el Marquès de Baroncelli i alguns dels Gardians de la Camarga, van organitzar als gitanos que ja participaven en la peregrinació de les Santes Maries dispersos dins la gran multitud de peregrins de Provença i el Llenguadoc.

Learn More

El Front Republicà

maig 14, 2019 / Política /
A les passades eleccions generals espanyoles de 2019, formacions polítiques de l'esquerra independentista i no independentista catalana decidiren participar en la coalició Front Republicà (FR). Malgrat rebre 113.008 vots, un 2,74%, no van obtenir cap escó, ja que la legislació electoral espanyola exigeix superar el llindar del 3%. L'escassa diferència entre el percentatge obtingut i el necessari, pot ser imputable al curt marge de temps per a preparar la campanya, poc més d'un mes, la nul·la presència als mitjans i pràcticament sense recursos econòmics.

Learn More

Feminisme

abril 10, 2019 / Activisme /
"Feminisme" és un projecte documental construït amb les fotos de diferents esdeveniments, mostra del rebuig provocat per la violència masclista i les manifestacions del "Dia Internacional de la Dona Treballadora".

Learn More

Ovelles serranes

març 14, 2019 / Ramaderia /
A l'estiu de l'any 2015 vaig començar aquest projecte fotogràfic. Es tracta d'un treball que recull imatges de diferents ramats d'ovelles del Pallars, l'Alta Ribagorça, del concurs de gossos d'atura de Llavorsí i d'una explotació de llet d'ovella per a fer formatges. A les muntanyes de Castellars (Alta Ribagorça), Erta (Alta Ribagorça) o Llessui (Pallars Sobirà) , aprofitant l'estada a les pastures d'alta muntanya dels grans ramats que apleguen ovelles de la raça autòctona Xisqueta de diferents propietats, vaig realitzar una sèrie de fotos, normalment els dies que es donava sal a les ovelles – l'herba de les muntanyes pirinenques té un dèficit de minerals – i se separa el bestiar a punt de criar o malalt.

Learn More

La Nit de les Garnatxes

juliol 05, 2018 / Vi /
Des de fa més d'una dècada, cap a finals d'abril, a Capçanes (Priorat-Catalunya) se celebra la Nit de les Garnatxes. Una ocasió especial en què el Celler de Capçanes comparteix amb els seus amics i seguidors les diferents varietats d'aquest raïm que es conrea a quatre "terroirs" diferents: Panal, Calissa, Llicorella i Argila. Aquesta selecció de vins de garnatxa es mariden amb la col·laboració de reconeguts restauradors – últimament restaurants amb estrella Michelin - que creen diferents tapes per l'ocasió. S'hi apleguen més de 1000 persones que van tastant els vins i les tapes durant tota la nit. Aquest reportatge recull imatges de dues edicions de la Nit de les Garnatxes, les del 2015 i 2016. Vaig torbar molt interessant tot el que era relatiu a la relació entre les mans, les ampolles i les tapes.

Learn More

Projecte El Vinyer

juliol 03, 2018 / Vi /
L’any 2017, vaig realitzar una col·laboració amb Girafa Studio, estudi dedicat a la comunicació gràfica. Amés de la foto de producte, es tractava de fer un reportatge fotogràfic documental de El Vinyer. En aquest reportatge es fonamentaria Girafa per a les imatges de localitzacions, retrats i esdeveniments, per a la web que estaven preparant per a aquest celler, així com per a complementar la comunicació gràfica en suport de paper.

Learn More

Cabaret al Cafè Salon

desembre 06, 2017 / Cultura /
Al voltant del dia 12 del mes de novembre, Salàs de Pallars celebra "La Fira de Peu Rodó". Es tracta d'un homenatge i recordatori d'una de les fires més importants de la península Ibèrica i la primera de Catalunya, pel que fa a la compravenda de mules. Ininterrompuda durant uns 600 anys, aquesta fira va deixar de fer-se a principis dels anys 70, del segle passat, amb la total consolidació dels tractors a les explotacions agràries.

Learn More
Prev Next

De(s)generadas: Art i militància performativa

El projecte DE(S)GENERADAS 70 AÑOS DE MEMORIA VIVA DEL TRANSFORMISMO és un espectacle de varietats que combina el transformisme clàssic, el travestisme i el drag. Un espectacle creat per l'Ateneu del Raval i Dragisburning, amb la...

Suport Mutu

El suport mutu és un concepte formulat per l’escriptor anarcocomunista rus Piotr Kropotkin, cap a finals del segle XIX. Davant la selecció natural i la supervivència dels més aptes del darwinisme, Kropotkin defensava que la cooperació...

Gilda Love

A finals de 2021, vaig demanar de poder fotografiar l'espectacle "DE(S)GENERADAS, El show: 70 años de memoria viva del transformismo", al seu director artístic Ruben Antón. Es tractava d'un cicle de shows intergeneracionals molt...

Sandra: Força, equilibri, valor i seny

Vaig conèixer la Sandra Vilaseca el 2019, en un seminari que ella mateixa va impartir a l’AAVV del Poblenou. Uns dies després li vaig proposar de fer unes fotos i una entrevista en vídeo. Per acabar de complementar el projecte la vaig...

L’Albert de les egües

L’Albert, amés d’un amic, és un ramader del Pallars Jussà que es dedica a la cria de poltres de Cavall Pirinenc Català. En alguna ocasió i gràcies a la seva gentilesa, he tingut l’oportunitat de fer una visita als ramat d’egües i...

Lena Moon, model

Les sessions TFCD, Time for CD (de quan les fotos d'una sessió es lliuraven en un CD) posen en contacte models, maquilladores i maquilladors, estilistes i fotògrafs que intercanvien el seu temps i treball en un projecte per ampliar el...

Chantal rebel

Documental: Chantal rebel

Repartiment Chantal Minguet Idea, fotografia i edició Pere Montiel So Georgina Montiel i Pere Montiel Música  "Ciutat Anti...

El “Procés” unionista

Des de finals de setembre i durant el mes d'octubre de 2017, com a resposta a l'activisme independentista, durant les setmanes anteriors i posteriors al referèndum i a la proclamació de la república catalana, l'unionisme espanyol va...

Borrella

Aquest és un projecte documental audiovisual i fotogràfic basat en la figura de Josefina Farré, una veïna de noranta-sis anys, molt coneguda i estimada a Salàs de Pallars (Pallars Jussà). No es vol fer un repàs històric, sinó que...

Entre Parèntesis

Des de finals de 2019, el virus COVID-19 s'estava propagant per tot el mon. Quan fou evident que Catalunya patiria un drama sanitari, El 13 de març de 2020, el govern de la Generalitat va decretar el confinament. Al dia següent, el...

Uranistes

A Barcelona, com en altres ciutats, el moviment LGTBI organitza activitats que omplen els carrers i que s'on compartides per una part important de la ciutadania. Per exemple, un parell de setmanes abans del Dia de l'Orgull se celebrà...

Les Saintes Maries de la Mer

El poble de Saintes Maries de la Mer, està situat en el delta que formen el riu petit Rhône i el Rhône, en un territori conegut com La Camarga, a la Provença francesa. Cada 24 i 25 de maig se celebren unes conegudes peregrinacions amb...

El Front Republicà

A les passades eleccions generals espanyoles de 2019, formacions polítiques de l'esquerra independentista i no independentista catalana decidiren participar en la coalició Front Republicà (FR). Malgrat rebre 113.008 vots, un 2,74%, no...

Feminisme

"Feminisme" és un projecte documental construït amb les fotos de diferents esdeveniments, mostra del rebuig provocat per la violència masclista i les manifestacions del "Dia Internacional de la Dona Treballadora".

Ovelles serranes

A l'estiu de l'any 2015 vaig començar aquest projecte fotogràfic. Es tracta d'un treball que recull imatges de diferents ramats d'ovelles del Pallars, l'Alta Ribagorça, del concurs de gossos d'atura de Llavorsí i d'una explotació de...

La Nit de les Garnatxes

Des de fa més d'una dècada, cap a finals d'abril, a Capçanes (Priorat-Catalunya) se celebra la Nit de les Garnatxes. Una ocasió especial en què el Celler de Capçanes comparteix amb els seus amics i seguidors les diferents varietats...

Projecte El Vinyer

L’any 2017, vaig realitzar una col·laboració amb Girafa Studio, estudi dedicat a la comunicació gràfica. Amés de la foto de producte, es tractava de fer un reportatge fotogràfic documental de El Vinyer. En aquest reportatge es...

Cabaret al Cafè Salon

Al voltant del dia 12 del mes de novembre, Salàs de Pallars celebra "La Fira de Peu Rodó". Es tracta d'un homenatge i recordatori d'una de les fires més importants de la península Ibèrica i la primera de Catalunya, pel que fa a la...
×